Birthday Cupcake
slide show

Citronpaj




2 st

Pajskal:
300 gram smör
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
Fyllning:
200 gram smör
4 ägg
4 dl florsocker
2 citroner



Gör så här:
1. Hacka ihop det kalla smöret med mjölet, bakpulvret och strösockret till en "deg". Tryck ut den i två pajformar, nagga med gaffel och ställ dem kallt 15 minuter eller längre.
2. När pajskalen är kalla - ta ut dem och förgrädda dem mitt i ugnen i 15 minuter på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).
3. Smält smöret till fyllningen och låt det svalna. Riv av skalet från citronerna, pressa ur citronsaften och blanda sedan det rivna skalet och saften. Vispa äggen och sikta i florsockret. Blanda ner citronsaften i äggröran och häll slutligen i smöret. Blanda väl.
4. Fördela citronröran i pajskalen och grädda dem mitt i ugnen  i 15 minuter på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Tag ut, låt svalna och servera med vispad grädde!


Lättgjorda pajer med härligt frisk, men ändå söt smak! Det går naturligtvis att halvera receptet och bara göra en paj, men receptet såg ut så här när jag fick det för många år sedan. Och varför inte göra två när man ändå är i farten?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0