Kladdkaka med Schweizernöt och Daim
2 dl rörsocker (eller strösocker)
2 ägg
100 gram schweizernötchoklad
80 gram smör
1 3/4 dl vetemjöl
1 dubbeldaim
Glasyr:
100 gram schweizernötchoklad
4-5 msk vispgrädde
Gör så här:
Rör ihop socker och ägg med slev/trägaffel. Smält smör tillsammans med schweizernötchoklad på låg värme i kastrull. Rör ner smör- och chokladblandningen i äggsmeten tillsammans med mjöl och krossad daim. Häll i smord och bröad form (ca 24 cm) med löstagbar kant. Grädda kakan i 20 minuter på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn). Låt svalna något under tiden som du förbereder glasyren. Smält 100 gram schweizernötchoklad tillsammans med vispgrädden. Bred glasyren över kakan och låt svalna. Låt gärna kakan stå i kylen några timmar innan den serveras. Servera tillsammans med vispad grädde.
~
Oj, oj, oj så mäktig - och gooood!!!
Receptet, som jag modifierat lite, kommer från www.matklubben.se och heter då "Ljus kladdkaka med daim".