Smörkakor
ca 40 st
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
100 gram smör
1 äggula
Garnering:
1 äggvita
1 dl pärlsocker
Gör så här:
1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen. Platta ut degen och låt den vila på sval plats ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn).
3. Kavla ut degen drygt mm-tjock. Använd ett pepparkaksmått och ta ut kakor ur degen.
4. Pensla kakorna med vispad äggvita och strö på pärlsocker på dem. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 7 minuter.
~
De här kakorna förälskade jag mig i på 90-talet när min mans farmor bjöd på dem i adventstider. Jag förknippar dem med jul, men de fungerar naturligtvis lika bra på kakfatet hela året runt.
Trackback