Birthday Cupcake
slide show

Cakepops





Ca 20 st


200 gram kakor
50-100 gram Philadelphiaost
100-200 gram vit eller mörk choklad
strössel
Gör så här:
1. Smula sönder ca 200 gram valfria småkakor eller kex (använd matberedare eller mortel).
2. Blanda smulorna med 50-100 gram Philadelphiaost. Blanda ner lite ost i taget och prova dig fram till en bra konsistens.
3. När smeten känns lagom fast gör du ca 20 bollar av den. Ställ bollarna i kylen 20 minuter.
4. Förbered pinnarna som du ska sätta i bollarna. Antingen köper du färdiga pinnar på t.ex. Panduro, eller så klipper du till lagom långa pinnar av grillpinnar. Ta fram det strössel du vill använda att dekorera med. Gör små hål i en papperstallrik och placera tallriken på en bunke. Där kan du sedan trycka i klubbskaften när chokladen på bollen ska stelna.
5. Smält 100-200 gram mörk eller vit choklad i mikron eller i vattenbad. Gör lite i taget, så att du inte smälter mer än du faktiskt behöver. Ta fram bollarna ur kylen och doppa en pinne i taget i lite smält choklad innan du sticker in den i bollen, så fäster den lite bättre. Doppa sedan bollen i chokladen. Var beredd på at chokladen kan rinna och bollen kan vilja åka av pinnen! Det kan vara lite "styrigt" första gången. Häll på strössel direkt. Stick ner pinnen i ett av hålen i papperstallriken och lämna den där för att stelna. Nu är de klara!
6. Förvara dina cake pops svalt tills de ska ätas.
I väntan på att chokladen ska stelna.
-
OMG! De här kaloribomberna överträffade mina förväntningar! Sååå goda! Superenkla att göra och få ingredienser. Det som möjligtvis var lite krångligt var själva chokladdoppandet och strösslandet (bra verb!), men med lite tålamod går allt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0