Birthday Cupcake
slide show

Halloweenmuffins i miniformat


Ca 30 små

Muffins:

2 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

1 1/2 dl vetemjöl

100 gram smält smör

30-60 minimarshmallows

Smörkräm:

225 gram rumsvarmt smör

6 dl florsocker

1 msk grädde eller mjölk

-

Blanda alla muffinsingredienser och klicka ut smeten i små muffinsformar. Om du har en muffinsplåt för minimuffins (24/plåt) är det en bra idé att ställa formarna i den. Fyll upp drygt hälften av formen. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Tag ut plåten. Lägg genast 1-2 minimarshmallows i håligheten i varje muffin. Låt svalna.

-

Smörkräm:

Rör ihop 225 gram rumsvarmt smör med 1 msk grädde eller mjölk. Sikta sedan ner 6 dl florsocker - lite i taget - och vispa tills du har en jämn smet. Dela gärna upp smeten i några olika skålar och färgsätt den med olika karamellfärger. Blå, röd, gul och grön brukar finnas att köpa i de flesta mataffärer. Orange och svart m.m. säljs bland annat på Panduro. Använd en sprits för varje toppingfärg och spritsa ut toppingen på muffinsarna. Dekorera med strössel i form av fladdermöss, pumpor, ben eller liknande.

~

Det är verkligen barnsligt kul att göra cupcakes! De gör sig nästan allra bäst så här i miniformat, eftersom de är så söta att man nästan blir illamående efter en stund... Men i lagom mängd är de suveräna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0