Birthday Cupcake
slide show

Helgens surdegsprojekt


Om man har en eller par burkar surdegsgrund i kylen, så måste man vårda dem ömt. Det innebär att de tas fram och "matas" en gång i veckan, för att sedan stoppas tillbaka i kylen igen efter något dygn. När de ändå är framme på besök ur kylen, är det svårt att låta bli att baka. Det blir ett par limpor varje helg. Den här blev det fyra. I lördags kväll blandade jag 1 1/2 dl vetesurdegsgrund med 2 1/2 dl ljummet vatten och 3 dl ekologiskt vetemjöl (se tidigare recept för hur en surdegsgrund startas). Morgonen efter blandade jag i 10 gram jäst, 5 dl kallt vatten, 6 dl dinkelsikt, 5 dl Manitoba Cream-mjöl, 4 dl vetemjöl special, 1 dl pumpakärnor, 1 1/2 dl rostade solroskärnor, 1 dl krossade linfrön och 1 msk salt (se tidigare recept för att se exakt hur det går till att baka surdegsbröd). Supergott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0