Kladdiga chokladmuffins med kokos
ca 10 st
2 ägg
3 dl rörsocker (eller strösocker)
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker (eller 1 1/2 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
100 gram smör
10 bitar Center med kokos eller annan kokoschoklad
lite riven kokos
Gör så här:
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ihop ägg och socker till en jämn smet. Häll i smöret.
3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner blandningen i äggsmeten.
4. Klicka upp i stadiga (eller dubbla) muffinsformar och grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Bäst brukar det fungera om du placerar ut dina muffinsformar i en muffinsplåt, som extra stöd.
5. Placera en bit kokoschoklad på varje muffin så fort du tagit ut dem ur ugnen och strö över lite riven kokos. Låt svalna.
-
Inte de snyggaste muffins jag har gjort, men busenkla och supergoda!