Birthday Cupcake
slide show

Vaniljmaränger

 

20-30 st (beroende på storlek förstås)

3 äggvitor

1 dl strösocker

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 dl florsocker

 

Sätt ugnen på 100 grader (80 grader om du har varmluftsugn). Knäck äggen och dela upp dem i gulor och vitor. Lägg vitorna i en stor skål och tillsätt hälften av strösockret och allt vaniljpulver. Vispa äggvitorna och sockret en stund. Tillsätt sedan resten av strösockret och vispa på hög hastighet till ett stadigt skum - skålen ska kunna vändas upp och ner utan att smeten rinner ur. Sikta därefter ner florsockret i smeten och vänd runt försiktigt (vispa inte!). Klicka ut smeten till maränger på bakplåtspapper. Eftersom de inte innehåller bakpulver blir de inte större än du gör dem, så att säga.  Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Om du vill att de ska blir riktigt sega så stäng av ugnen efter en timme, men låt marängerna stå kvar i ytterligare någon timme.

~

Det här var ett enkelt och väl fungerande marängrecept. Använd din fantasi och säsongsanpassa marängerna med hjälp av karamellfärg och sprits! Om du inte ska äta marängerna direkt - tänk på att förvara dem i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.

~

Receptet kommer ur tidningen Baka, nr 5 2011.



Kommentarer
Postat av: anonym

Tycker du ska kika in en annan bak-blogg med fina tårtor! http://krafla.blogg.se/ (inte min blogg, bara ett litet tips!) :)

2011-10-31 @ 19:13:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0