Birthday Cupcake
slide show

Polkacupcakes



15 stora eller 30 små (eller något där emellan)
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
15-30 hackade polkagriskarameller(använd mortel eller lägg dem i en kökshandduk och slå sönder dem med hammare) , beroende på hur mycket mintsmak du vill ha
-
Blanda allting och klicka ut i formar, helst aluminium. Fyll upp drygt hälften av formen. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Tag ut och låt svalna.
-
Topping:
200 gram Philadelphiaost
100 gram rumsvarmt smör
7-8 dl florsocker
10-20 finhackade polkagriskarameller (de får inte fastna i tyllen på väg ut ur spritsen!)
röd karamellfärg
-
Vispa ihop alla ingredienser. Låt eventuellt stå kallt en stund, om toppingen verkar varm och lös. Ta undan 25-50% av toppingen och färga den knallröd. Försök att fördela röd och vit topping bredvid varandra i spritsstruten. T.ex. kan du börja med att spritsa i röd topping på 2-3 ställen på sidorna i struten (nerifrån och upp som ränder), för att sedan försiktigt fylla på med den vita. Prova dig fram. Spritsa rikligt med topping på muffinskakorna. Dekorera med strössel eller finhackade polkagriskarameller.


Det är ganska kladdigt att få till en randig topping. Tänk på att den smet du färgar med karamellfärg, kan behöva lite extra florsocker för att inte bli för tunn. Jag blandade inte i någon choklad i själva muffinssmeten, eftersom polkagrisarna i sig är så söta, men om du gillar choklad och socker ska du absolut hacka och blanda i det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0