Birthday Cupcake
slide show

Sega rutor med bär

Ca 25-35 kakor (beroende på hur stora du vill ha dem)

200 gram smör
4 dl strösocker
1 dl farin strösocker (inte det kladdiga farinet i påse)
1 dl ljust muskovadosocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker (eller 3/4 tsk vaniljpulver)
1 litet paket osockrade frysta bär ELLER 2-3 dl färska
ev. lite pärlsocker eller mandelspån
-
-
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (ca 160 grader om du har varmluftsugn). Lägg bakplåtspapper i en långpanna och smält smöret i en 2-literskastrull (som smeten sedan blandas direkt i).
2. Låt smöret svalna något och blanda sedan i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
3. Bred ut smeten i långpannan, lägg på bären och pärlsocker/mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
4. Ta ut plåten och dra bakpappret med kakan på , från långpannan till bänken. Lägg sedan långpannan upp och ner som ett lock över kakan och låt den svalna så.
5. Skär kakan i rutor.
-
-
En helt anspråkslös kaka som jag var rädd skulle smaka menlös, men den är riktig god i all sin enkelhet! Att den inte innehåller något bakpulver är bra, för den blir lite seg och härlig att tugga på. Nästa gång ska jag prova att blanda i några teskedar nystött kardemumma.

Receptet är taget från "Allt om mat", fast i originalreceptet utgörs sockret enbart av strösocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0