Birthday Cupcake
slide show

Pepparkakspannacotta


 


8 portioner

 

2 gelatinblad

6 dl vispgrädde

8 msk farinsocker strö

2 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

2 krm malen ingefära

Mörk eller ljus choklad

 

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

2. Koka upp grädde, socker och kryddor. Ta från värmen och tillsätt gelatinet. Rör om och låt svalna i 10 minuter.

3. Häll upp i små formar och låt stå kallt fram till serveringen - minst 3 timmar.

4. Hyvla eller riv över mörk choklad strax före servering.

 

En härlig och enkel dessert som går att variera hur mycket som helst! Jag bytte ut kryddorna mot pepparkakskrydda, för enkelhetens skull. Jag tror att jag kommer att experimentera med ljust muskovadosocker istället för farinsocker i framtiden. Toppingen kan naturligtvis bytas ut mot strössel, nötter eller favoritgodiset.

Receptet kommer från: Tildas Kök och Vin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0