Shortbread cookies
15-30 st beroende på hur stora du vill ha dem
4 1/2 dl vetemjöl
en knapp tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl florsocker
250 gram rumsvarmt smör
en knapp tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, salt och florsocker. Blanda i smör, vaniljsocker och socker, så att du får en fast deg. Kavla ut degen (en knapp cm tjock) på bakplåtspapper på en plåt och tryck ut kakor med kakmått. På så sätt behöver du inte flytta kakorna till plåten innan de gräddas. Nagga kakorna med en gaffel.
Annars kan du helt enkelt trycka ut degen i en ugnsform (ca 20 cm i diameter), nagga degen med en gaffel, strö över florsocker och skära degen i små tårtbitar så fort formen tagits ur ugnen.
Grädda kakorna/kakan i 30-35 minuter på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn). När kakorna har svalnat kan du med fördel doppa dem till hälften i smält choklad!
~
Det här är riktiga "tantkakor" på brittiskt vis. De är inte särskilt festliga ärligt talat, men de är goda till en kopp kaffe i all sin enkelhet. Om du gillar Digestivekex gillar du troligtvis Shortbread cookies.
~
Receptet kommer från matklubben.se