Birthday Cupcake
slide show

Biscotti med kardemumma och vanilj

 
 
Ca 30-40 st 
 
1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 st urskrapad vaniljstång
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
50 gram grovhackad sötmandel
 
 
Gör så här: 
 
Blanda allt och rulla till 2 längder.
Lägg upp på plåt och grädda 25 minuter i 175 grader (160 grader i varmluftsugn).
Tag ut och dela lite på snedden och lägg snittytan uppåt.
Sänk till 125 grader (drygt 100 grader i varmluftsugn) och låt biscottin torka cirka 10 minuter till. Efter att du har stängt av ugnen kan det vara en bra idé att öppna ugnsluckan på glänt och låta skorporna stå kvar i ugnen medan den svalnar, men det är inte ett måste.
 
Är inte skorpor bara något av det godaste som finns?! Jag älskar dem! Och att just de här dessutom innehåller kardemumma gör ju inte saken sämre. Originalreceptet innehåller inte mandel, men det tycker jag att biscotti ska göra, så det lade jag till.
 
 
 
Receptet kommer från sockerochmirakel.blogspot.se 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0