Birthday Cupcake
slide show

Jordgubbspaj med mascarpone


Pajdeg:

125 g smör eller margarin

½ dl farinsocker strö

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 msk vatten

 

Fyllning:

1 ask mascarponeost, ca 250 g

1½ dl Kesella Gourmet

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

½-1 l jordgubbar

1 msk hackad färsk mynta eller citronmeliss (eller hela blad)

 

Gör så här:

Hacka ihop matfett, socker, havregryn och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till och tryck upp degen på kanterna. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 12-15 minuter på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).

 

Rör ihop mascarpone, Kesella, florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Dela jordgubbarna i halvor och bred ut krämen i botten på pajskalet. Lägg jordgubbarna ovanpå och strö över litet mynta eller citronmeliss.

 

En frisk och fräsch riktigt somrig paj. Originalreceptet innehåller ingen kardemumma, men som den kardemummaälskare jag är kunde jag inte låta bli. Jag kan konstatera att kardemumman förhöjde smakupplevelsen!


Receptet kommer från matklubben.se

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0