Birthday Cupcake
slide show

Ljusa hasselnötsrutor


24 st

 

200 gram smält smör

50 gram hackad vit choklad

2 ägg

3 dl ljust muskovadosocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

100 gram hackade hasselnötter

~

Smält smöret och blanda i chokladen så att den smälter. Låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll slutligen i smör- och chokladsmeten. Blanda allt och häll smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm. Strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn) i ca 10 minuter. Se till att kakan inte blir bränd. Låt svalna lite innan du skär den i bitar.

~

Jag hade tänkt prova att baka en kaka helt utan choklad, men när jag hoppat över kakao kunde jag ändå inte låta bli att blanda i lite vit choklad. Choklad är helt enkelt för gott för att utelämnas!

~


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0