Birthday Cupcake
slide show

Frasiga våfflor

 

(8-10 st)

100 g smör

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0.25 tsk salt

4 dl mjölk

 

Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Det går lika bra med handvisp som med elvisp. Vispa därefter ner resten av mjölken samt smöret och sätt igång och grädda våfflorna! Räkna med 0,75-1 dl smet per våffla. Om inte våfflorna äts omedelbart måste de placeras separat på ett galler, så att de håller sig frasiga.

 

Visst går det bra att köpa färdig mix till smeten, men våfflorna blir faktiskt ännu godare när de gjorts på hemgjord smet. Vispgrädde och sylt är alltid gott på våfflor, men ett tips är att äta dem med t.ex. crème fraiche, rödlök och räkor!

Receptet kommer från recepten.se.

~

~

Våffeljärn på loppmarknad i byn Bellefontaine i Frankrike.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0