Birthday Cupcake
slide show

Blåbärsfrallor

 
Nej, jag har inte bakat potatis. Det här är surdegsfrallor med blåbär!
16-20 st
 
100 gram torkade blåbär
25 gram jäst
5 dl vatten
ca 3 dl vetesurdeg (köp burken från Kronjäst om du inte har egen)
1 msk salt
ca 15 dl vetemjöl special
100 gram solroskärnor
 
Gör så här:
Lägg blåbären i en skål och häll på så mycket vatten att blåbären täcks. Ställ burken åt sidan så länge. Rör ut jästen i vattnet (inte varmare än 37 grader). Tillsätt resten av ingredienserna, förutom blåbär och solroskärnor. Arbeta degen i en bakmaskin runt 20 minuter så att den trådar sig ordentligt. Häll av vattnet från blåbären och blanda i dem och solroskärnorna i degen. Låt degen jäsa runt två timmar. Dela degen i två bitar, som du sedan delar i vardera 8-10 bitar. Undvik helst att blanda i mer mjöl. Lägg bitarna på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur. Grädda frallorna på 250 grader (225 i varmluftsugn) i ca 10 minuter. Spraya gärna in vatten i ugnen med hjälp av en blomspruta, samtidigt som du sätter in plåten. Tag ut frallorna och låt svalna på galler.
 
 
 
Originalreceptet innehåller 150 gram tranbär och 100 gram hasselnötter och heter Hasselnöts- och tranbärsfrallor (tidningen Baka 4/2012), men jag tog det jag hade hemma, vilket alltså var solroskärnor och torkade blåbär. Gott blev det i vilket fall!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0