Birthday Cupcake
slide show

Engelska scones och clotted cream (äkta och fusk)

 
Servera gärna dina scones med clotted cream, marmelad och rostade frön.
 
Engelska scones (6 st)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram smör
1 1/2 dl vispgrädde
 

Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter i 225 grader (200 grader om du har varmluftsugn) tills de fått fin färg. Äts varma med clotted cream eller smör och marmelad.

Receptet kommer från tasteline.com
 
 
Clotted cream (1 dl)
6 dl vispgrädde
 
Häll grädden i en skål och ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Låt det sjuda 1 1/2 tim utan lock. Rör inte i grädden och låt den inte koka. Ta upp skålen och låt den stå i kylen minst 12 tim. Tag upp den tjocka gräddiga ytan med en sked. Rör den smidig och slät.
 
Receptet kommer från arla.se
 

Mascarponegrädde (fuskvariant på clotted cream)

250 g mascarpone

1 dl grädde

Vispa grädden så att den börjar tjockna.

Blanda i mascarponen och vispa tills det tjocknar något.

Receptet kommer från markosmat.se

 

Rostade frön och nötter

Lägg frön och nötter i en långpanna. Rostade på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i 15-25 minuter. Rör om ett par gånger och se noga till att de inte bränns.

 
Hur gott som helst! Servera som "Afternoon tea" eller till frukost. Min clotted cream blev aningen för lös, men smaken var underbar! Experimentera med olika marmelader eller servera med lemon curd. En nypa rostade frön blir ett gott tillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0