Birthday Cupcake
slide show

Knäckbräck

 
 

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

3-4 dl nötter som du grovhackar

2 msk smör

 

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta. Koka utan lock, rör om då och då. Knäcken är klar när termometern visar 130° (köp en termometer om du inte har en!) eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 25 min i en vid gryta eller ca 35 min i en gryta med mindre botten. Hacka nötterna i stora bitar. Dra kastrullen från plattan när smeten har nått rätt temperatur och rör ner nötter och smör. Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper. Strö gärna över något fint strössel. Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Slå gärna in bitarna i aluminiumfolie. Förvara i kyl.

~

Det är mycket enklare att göra knäck så här än att stå och hälla den i små knäckformar! Köp gärna fina aluminiumpapper avsedda för kola hos t.ex. Wilton. Se mina länkar på startsidan.

~

 

Receptet kommer från arla.se
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0