Birthday Cupcake
slide show

Baked breakfastbar

 

 

2 msk havregryn


2 msk valfritt mjöl


¼ tsk bakpulver


1-2 krm vaniljpulver/1-2 tsk vaniljsocker


1 msk mosad banan (kan bytas ut mot 1 msk kvarg men öka då på sötman)


2 msk kvarg 


1-2 tsk sötning

Fyllning:

½ banan


1 msk jordnötssmör


½ msk kakao


 

Blanda havregryn, bakpulver, mjöl, sötning och vaniljpulver tillsammans. Häll ner mosad banan och kvarg, blanda tills du får en kletig smet. Smöra/olja en liten bakform. Dela upp smeten i två och smeta ut den ena i bakformen men gör den inte för tunt. Mosa bananen till fyllningen och blanda med jordnötssmöret och kakaon till en chokladsås. Fördela chokladsåsen jämnt över lagret i formen och fördela sedan resterande havregrynsmet över fyllningen och forma så att det täcker. Grädda ca 10-15  minuter på 200 grader (175 grader i varmluftsugn). Låt baren svalna lite innan den äts.

 

Min dotter Maja gjorde "Baked breakfastbar" till frukost idag och hela huset doftade ljuvligt! Hon valde att göra dubbelsats, vilket blev två "kakor". Till det gjorde hon dessutom en hallonsmoothie av sojamjölk, frysta hallon, banan och chiafrön. Själv drack jag kaffe och åt två kokta ägg...

Receptet kommer från: http://workformydreambody.devote.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0