Christmas Cookies
slide show

God jul!




Och så lite Rocky Road!!!

 
Hur gott som helst!!! 🎅🎄😋
 
 

Kolor

Nu har det producerats kolor! Knäck, salta chokladkolor, dubbelkola (de tre recepten finns på bloggen under "God jul") samt mjölkfria polkagriskolor (gjorda som knäck fast med sojagrädde och hackade polkagrisar).
 


Knäck - eller nötbräck heter det väl när de görs på plåt.
 
 
Dubbelkolorna (ljus och mörk choklad på varandra) slogs in i guldpapper!
 

De mjölkfria polkakolorna fick rött omslagspapper.
 

Använd termometer för perfekt konsistens! 125-130 grader beroende på hur hård du vill ha den.
 





De glittriga ätbara strösslen och kolapapperna är köpta på nätet!
Kolla ebay och Amazon till exempel. Panduro kan ha lite också. 
God kariesvänlig jul!!!
 
 

Jullängtan

Jullängtan har definitivt slagit klorna i mig och med ett stundande besök från Australien vill jag maxa julkänslan! Förra veckan bakade jag fem olika sorters kakor och en jädra massa lussebullar.

 
Vad var det jag sa till mig själv för ett år sedan nu igen? Ja just det ja: det räcker med en sats saffransdeg!
Men återigen glömde jag det och gjorde dubbelsats... Många bullar blir det!



Kakor med kardemumma och choklad, kakor med ingefära, choklad och pecannötter,
hallongrottor, minttoppar, saffranskakor...
 
 
...och så några utan laktos och några utan mjölkprotein!



 Saffranskaka doppad i vit choklad och dekorerad med krossade polkagrisar.
 

RSS 2.0