Birthday Cupcake
slide show

Smulpaj

 
 
Enklare än enkel - kan inte misslyckas! Här med hallon och rabarber. Byt gärna ut lite av mjölet mot havregryn.

 

350 gram smör

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1 ½ dl socker (blanda gärna strö-, rör- och farinsocker)

1-2 msk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

1. Smält 350 gram smör.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bytta.

3. Häll smöret över mjölblandningen och rör om. Det blir en väldigt kletig smet.

4. Smörj en pajform. Lägg i bär/rabarber/fruktbitar, antingen färska eller frysta. Om du använder frysta bär behöver du strö över 1-2 msk potatismjöl eller maizena, för att binda ihop bärsaften.  Vare sig du använder frysta eller färska bär/rabarber/fruktbitar kan du med fördel strö över lite socker. Använd gärna farinsocker för en ”djupare” smak.

5. Klicka smeten över fyllningen.

6. Grädda pajen långt ner i ugnen på 200 grader (175 grader för varmluftsugn) i 20 minuter.

7. Servera pajen ljummen med vaniljvisp eller glass.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0