Godaste chokladkakorna med frötosca!
Favorit i repris! Fantastiskt goda kakor som bara måste provas! Kan skäras i småbitar som julgodis.
Chokladkaka:
2 ägg
300 gram socker
115 gram vetemjöl
45 gram kakao
6 gram vaniljsocker
3 gram salt
115 gram smör, som du smälter
Frötosca:
200 gram ljus sirap
75 gram smör
165 gram socker
1 1/2 dl grädde
200 gram frön, t.ex. sesam, solros, pumpa, lin och melon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Klä en form som är 20X30 cm med bakplåtspapper.
2. Chokladkakan: Blanda alla ingredienser till chokladkakan till en slät smet. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 12 minuter. Gör under tiden frötoscan.
3. Frötoscan: Koka allt utom fröna i cirka 10 minuter - blanda sedan i fröna. Häll smeten ovanpå chokladkakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna helt. Skär upp i rutor i önskad storlek.
Kommentarer
Trackback