Birthday Cupcake
slide show

Brownietårta med hallonmousse

 
 
 
 God och mäktig så det förslår - den räcker till många!
 
Browniebotten
  • 120 g mörk choklad 
  • 100 g smör 
  • 2 1/2 dl socker 
  • 2 ägg 
  • 1 1/2 msk vaniljsocker 
  • 1 krm salt 
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • smör till formen
  • färska hallon till garnering
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
  3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Receptet på browniebotten kommer från ica.se och heter där "Monas brownietårta med hallonmousse"
 
 
Hallonmousse
  • 250 g frysta hallon
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • 3 gelatinblad (eller vegetarisk gelatin)
  • 2 dl vispgrädde
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  2. Koka upp de frysta hallonen och låt koka i 2 min. Passera hallonen genom en sil, dela sedan upp "moset" (du kastar alltså det som blir kvar i silen) i två delar och låt ena delen stå och svalna. 
  3. I den andra delen blandar du ner gelatinbladen medan moset fortfarande är ganska varm, låt sedan svalna. 
  4. Blanda den orörda delen av hallonmoset tillsammans med färskosten och florsockret. 
  5. Vispa upp grädden. 
  6. Blanda sedan ihop båda delarna hallonmoset och blanda till sist ner den med den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåpet.
Receptet på hallonmoussen kommer från koket.se och heter där "Rostårta med hallonmousse och daimgrädde"
 
 
Jag dekorerade med torkade hallon (nyhet hos bland annat ICA) och färska bär.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0