Red Velvet Cake
Jag blir imponerad av min 13-åring som ställt sig och bakat en
Red Velvet Cake på egen hand! <3<3<3
Ingredienser:
Red Velvet Cake
- 2,5 dl mjölk + 1 tsk vitvinsvinäger
- 6 dl vetemjöl
- 5 dl strösocker
- 1 msk kakao
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 2 st stora ägg
- 3,5 dl neutral olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,25 tsk äkta vaniljpulver
- ca 2 tsk röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)
Frosting
- 600 g cream cheese
- 150 g smör, rumstempererat
- 0,5 tsk äkta vaniljpulver
- 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma
Gör så här:
Red velvet cake
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två st 20 cm springformar.
- Blanda din egen buttermilk på mjölk och vitvinsvinäger. Låt stå några minuter. Mjölken kommer att separera sig. Det är ingen fara. Det ska vara så.
- Blanda mjöl, socker, kakao, salt och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa upp äggen lite lätt. Tillsätt olja, buttermilk, vinäger, vaniljpulver och röd färgpasta.
- Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. Vispa ordentligt så att allt är blandat.
- Fördela i de två formarna och grädda i ca 30-40 minuter tills en tandpetare kommer ut ren.
Låt svalna på galler. - Frosting
Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen. - Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.
- Montering
Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med frosting. - På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna.
- Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.
Kommentarer
Trackback