Christmas Cookies
slide show

Mysigt dygn i Göteborg


På väg hem till Norrköping efter ett suveränt dygn i Göteborg med hotellboende, räkfrossa och fika hos lillsyrran och shopping! 



Kladdkaka med Daim

En sannerligen synnerligen mäktig kaka!!! En enda kaka räcker till många.
 
 
 
100 gram smör
200 gram mörk choklad (dela i mindre bitar)
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Valfri mängd Daim (2-3 krossade Dubbeldaim)
 
Smält smöret och strö i chokladbitarna. Rör tills chokladen har smält.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Vänd ner mjöl och salt i smeten.
Häll chokladblandningen i smeten och blanda.
Häll smeten i en smörad och lätt mjölad bakform. Strö över Daimbitarna och baka i 170 grader (drygt 150 grader i varmluftsugn) i 15-20 minuter.
Servera med vispad grädde!
Kakan går lika bra att äta ljummen som kall.
 
 
Mums...!
 

Det går inte att överdosera mängden Daim!!! :D

 
 
Före...
 
 

...och efter!!!
 

 
 

Hjärtekakor på alla hjärtans dag!

 
Kärlek till alla på alla hjärtans dag!
❤️💛💚💙💜

 


  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  1. Blanda ihop mjöl, socker och smör. Använd gärna en matberedare.

  2. Dela degen på hälften och blanda den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.

  3. Plasta in bitarna och lägg i kylen i ca 20 minuter.

  4. När degen stelnar lite i kylen letar du fram hjärtformen från pepparkaksbaket. Kavla ut kakaobiten, du kan låta den vara så tjock som din form är hög. Stansa ut hjärtan och lägg dom på en hög så du får ett torn av hjärtan. Plasta in och lägg i kylen.

  5. Ta en liten korv från din vaniljbit och lägg i ”skåran” på hjärttornet. Resten av vaniljen kavlar du ut och lägger runt dina hjärtan. Gör detta till hela vaniljbiten gått åt. Jag delade den i tre delar. Tryck till lite försiktigt, du vill inte att hjärtat ska förlora formen men du vill inte att det ska finnas luft emellan.

  6. Rulla gärna i strösocker eller något strössel (jag struntade i att göra det...).

  7. Lägg i frysen i ca 10 minuter

  8. Sätt ugnen på 175 grader.

  9. Använd en vass kniv för att skiva bitar som är ca 5 millimeter tjocka.

  10. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen

Receptet är kopierat från baka.se.
 

Godaste kakan!

 
Det här kan vara den godaste kakan som finns!
Receptet hittar du under kategorin "I långpanna". Kakan heter "Smaskiga chokladrutor".
 
 

RSS 2.0