Birthday Cupcake
slide show

Kladdkaka med Daim

En sannerligen synnerligen mäktig kaka!!! En enda kaka räcker till många.
 
 
 
100 gram smör
200 gram mörk choklad (dela i mindre bitar)
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Valfri mängd Daim (2-3 krossade Dubbeldaim)
 
Smält smöret och strö i chokladbitarna. Rör tills chokladen har smält.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Vänd ner mjöl och salt i smeten.
Häll chokladblandningen i smeten och blanda.
Häll smeten i en smörad och lätt mjölad bakform. Strö över Daimbitarna och baka i 170 grader (drygt 150 grader i varmluftsugn) i 15-20 minuter.
Servera med vispad grädde!
Kakan går lika bra att äta ljummen som kall.
 
 
Mums...!
 

Det går inte att överdosera mängden Daim!!! :D

 
 
Före...
 
 

...och efter!!!
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0