Christmas Cookies
slide show

Lady Dinah's Cat Emporium i London




😻😻😻😻😻

Cheesecake med påskkänsla

 
 
 
 
1 paket Philadelphiaost (200 gram)
ca 10 digestivekex
3 ägg (spara ett halvt äggskal till dekoration)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
grön karamellfärg 
torkade hallon (eller annat strössel) till dekoration
några marsipankycklingar

Gör så här:
1. Smörj en pajform (med löstagbar botten) med lite smör. Smula i 4-5 digestivekex. Ta fram 3 bunkar. 
2. I bunke 1 blandar du äggulorna med Philadelphiaosten, strösockret, florsockret och vaniljsockret.
3. I bunke två vispar du äggvitorna.
4. I bunke tre vispar du grädden.
5. Blanda innehållet från alla tre bunkarna till en enda smet. Ta bort en fjärdedel av smeten och färga den grön. Häll den ofärgade smeten i pajformen och avsluta med den gröna smeten högst upp. Placera äggskalet i mitten och strö runt lite torkade hallon. 
6. Ställ kakan i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund före servering och placera marsipankycklingarna runt äggskalet. Glad påsk!
 
 
 
 
 

Frukt och bär med bästa tillbehören!



Allsköns frukter och bär tillsammans med mascarponekräm, vit chokladkräm och basilikasocker!
 


Mascarpone med honung och kardemumma:
250 ml mascarpone
2 tsk kardemumma
2 nypor vaniljpulver
4-5 tsk honung (smaka av hur söt du vill ha den)
en nypa farinsocker
(Receptet kommer från: www.ragazze.se)
 

Vit chokladkräm:

50 gram vit choklad

1 msk smör

100 gram naturell färskost

(1 1/2 msk florsocker - fungerar även utan florsocker)

Smält vit choklad och smör över ett vattenbad eller på låg effekt i mikron. Vispa samman

med färskosten och blanda sedan ner florsockret. Vispa till en jämn smet.

 

 

Basilikasocker:
Mixa bladen från en kruka basilika med 1/2-1 dl strösocker.
 
 

 
Pressa färsk lime över frukten och bären och servera med
basilikasockret och vit choklad- och mascarponekrämen!
 
 
 
 

RSS 2.0