Christmas Cookies
slide show

Påskmacarons

 
 
 Inte världens vackraste macaron,  men ack så god med en fyllning av basilikakräm och färska hallon!
 
ca 40 st
140 gram äggvita
60 gram strösocker
140 gram+185 gram florsocker
185 gram mandelmjöl
pastafärg
 
1. Lägg bakplåtspapper på 3-4 plåtar. Vispa äggvitan riktigt hård i en rostfri bunke eller glasskål. Blanda strösocker och 140 gram florsocker och tillsätt det till äggvitan. Vispa i ca 2 minuter.
2. Blanda 185 gram florsocker och mandelmjöl i en bunke. Sikta ned blandningen i marängen.
3. Vänd ihop smeten tills den är jämns. Om du vill ha olika färg på dina macrons, så väg och dela upp smeten i olika småskålar. Färgsätt en smet i taget. 
4. Fyll spritspåsar med de olika smeterna och spritsa ut i totalt 80 rundlar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspappren. Låt macaronsen (jösses vilken svenska!) ligga och "torka" på plåtarna i 15-30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. 
5. Grädda macaronsen mitt i ugnen i 12 minuter och låt dem svalna på plåten. 
6. Gör en eller flera olika fyllningar och spritsa på underdelen. Lägg sedan på överdelen.
ur tidningen Hembakat 3/2017
 
Basilikafyllning
1 kruka färska basilika
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
3 msk florsocker
250 gram mascarponeost
Mixa basilikabladen med vispgrädden och vaniljsockret/vaniljpulvret. Blanda sedan i florsockret och mascarponeosten. När du fyller macaronsen med basilikafyllningen kan du gärna lägga i en liten bit färsk jordgubbe också!
 
Kokosfyllning
2 dl vispgrädde
150 gram vit choklad
ca 90 gram riven kokos
rivet limeskal från en lime
Koka upp grädden. Rör ned chokladen och rör till en jämn och slät smet. Tillsätt kokosen. Rör ned det rivna limeskalet.
 
Chokladfyllning
150 gram choklad
50 gram smör
1 1/2 dl florsocker
150 gram färskost
(1-2 tsk flingsalt om du gillar den kombinationen)
Vispa smör och florsocker fluffigt. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron (håll koll så att det inte bränns!). Vispa i färskosten. (Tillsätt till sist saltet.
 
Saltkolasmörkräm
150 gram rumsvarmt smör
50 gram färskost
100 gram vit choklad
100 gram karamelliserad mjölk
några nypor flingsalt
Smält chokladen och vispa ihop den med smöret och färskosten. Blanda sedan i den karamelliserade mjölken och några nypor flingsalt.
från: frusvard.se
 

 

 
Prova att göra saltkolasmörkrämen! Den är förföriskt god!!!
 
 
Fula som stryk, men goda som satan! :D
 
 
Mycket kladd blev det innan allt var klart... :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0