Birthday Cupcake
slide show

Partygiffel



6 portioner

50 gram jäst
3 dl vatten
150 gram smör
2 tsk salt
1 tsk socker
2 ägg (varav ett till penslingen)
1 liter vetemjöl
sesamfrön

Fyllning:
400 gram Crème Bonjour (blanda gärna olika smaker)
200 gram soltorkade tomater i olja
1/2 kilo färska champinjoner
1 purjolök
1-2 hg salami (eller skinka)
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Smält smöret och blanda i vattnet. Lös upp jästen i lite av vätskan. Tillsätt sedan resten av vätskan.
2. Blanda i salt, socker, ägg och mjöl. Knåda tills du får en smidig deg. Strö över lite mjöl, lägg över en handduk och låt jäsa i 30 minuter.
3. Skär purjolök, soltorkade tomater och champinjoner i bitar. Stek dem på medeltemperatur i 10-15 minuter. Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna att steka i. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
4. Häll ut degen på ett bakbord/diskbänk och knåda den. Kavla ut den som en rektangel. Bred ut Crème Bonjour-osten på degen och strö på purjolök, soltorkade tomater, champinjoner och salami. Rulla ihop och flytta över giffeln till en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en handduk och låt jäsa i 20 minuter.
5. Pensla giffeln med ägg och strö på sesamfrön. Grädda långt ner i ugnen i 20 minuter på 200 grader (175 grader för varmluftsugn). Känn med en provsticka efter 20 minuter för att försäkra dig om att degen är färdiggräddad.
6. Ta ut giffeln och låt den svalna något innan du serverar den.




En simpel, men god rätt som gör sig bra till en fräsch sallad. Du kan naturligtvis fylla giffeln med andra ingredienser som t.ex. mozarella eller oliver eller vad du må föredra. Skapa din egen favorit!

Kommentarer
Postat av: Vicky

En av min barndoms favoriter. Och jag som altid gör hemgjord pizza, måste göra denna någon dag! Fast frågan är om jag klarar av arr göra den.

2011-08-13 @ 22:27:58
Postat av: Annika

Jag håller med, en riktig nostalgitripp :-)

2011-09-07 @ 14:41:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0