Birthday Cupcake
slide show

Chocolate chip cookies


ca 24 st (antalet väljer du själv)

100 gram rumsvarmt smör

2 dl farinsocker

½ dl strösocker (eller rörsocker)

½ tsk vaniljsocker

1 ägg

1 ½ dl vetemjöl

3 dl havregryn

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

150 gram hackad choklad (vit, ljus eller mörk – blanda gärna)

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn). Rör smör och alla sockersorter pösigt. Antingen använder du degkrokar, eller så mosar du helt enkelt ingredienserna grundligt med händerna.

2. Tillsätt äggen under kraftig omrörning.  Det görs förmodligen enklast med en elvisp.

3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Rör ner det i smeten. Fast det går också att tillsätta ingredienserna en och en till smörblandningen. Det viktiga är att allt verkligen blir blandat och inte lägger sig i klumpar.

4. Blanda i chokladen.

5. Rulla 24 bollar och lägg dem glest på bakplåtspapper på plåtar och dekorera gärna med strössel.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på plåten.

 

Dekorera gärna dessa kakor generöst med stilfulla eller galna figurströssel. De förtjänar att hamna i blickfånget på kakfatet, då de är förföriskt goda.

 

 

Grundreceptet är taget ur tidningen ”Hembakat” 2/2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0