Birthday Cupcake
slide show

Grov trädgårdssalsa

 
Jag frångår kakkonceptet och lägger upp receptet på en underbart god sallad!
 
 
 
Det här blir en STOR sallad:

1 kilo tomater

1 kilo paprikor i olika färger

1 st gurka

1 st purjolök

1-2 st spanska pepparfrukter (de milda röda)

1 st citron, rivet skal

ca 1 dl rostade solroskärnor

 

Dressing:

1 dl olivolja

1 st citron, pressad saft

½ dl balsamvinäger (gärna vit)

1 msk flytande honung

1 tsk salt

3 krm svartpeppar (gärna nymald)

1 knippe färsk oregano (kan uteslutas)

 

1. Klyfta tomaterna. Ta bort kärnorna. Skär köttet i bitar.

2. Halvera och ta bort kärnorna i paprikorna. Skär paprika och gurka i små bitar. Strimla purjolöken. Ta bort kärnor och mellanväggar från pepparfrukten och finhacka dem.

3. Blanda alltsammans med rivet citronskal och solroskärnor.

4. Blanda dressingen och lägg ner oregano. Servera den separat till salsan eller häll den över.

 

Jag hittade det här receptet i tidningen "Allt om mat" för flera år sedan och det har blivit en riktig favorit!
Salsan, eller salladen om du vill, är underbart fräsch och väldigt somrig. Vi brukar servera den till grillat, men ärligt talat passar den till det mesta. 
 
Receptet kommer från alltommat.se
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0