Christmas Cookies
slide show

Leilas franska marängtårta...

 
...can't go wrong!!!
 
 
Receptet hittar du här!
 
 
Ännu en regnig midsommarafton... :)
 
 

Repris på mascarponepaj med jordgubbar

 
En somrig och lättbakad paj!
 

Pajdeg:

125 g smör eller margarin

½ dl farinsocker strö

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 msk vatten

 

Fyllning:

1 ask mascarponeost, ca 250 g

1½ dl Kesella Gourmet

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

½-1 l jordgubbar

1 msk hackad färsk mynta eller citronmeliss (eller hela blad)

 

Gör så här:

Hacka ihop matfett, socker, havregryn och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till och tryck upp degen på kanterna. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 12-15 minuter på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).

 

Rör ihop mascarpone, Kesella, florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Dela jordgubbarna i halvor och bred ut krämen i botten på pajskalet. Lägg jordgubbarna ovanpå och strö över litet mynta eller citronmeliss.

 

En frisk och fräsch riktigt somrig paj. Originalreceptet innehåller ingen kardemumma, men som den kardemummaälskare jag är kunde jag inte låta bli. Jag kan konstatera att kardemumman förhöjde smakupplevelsen!


Receptet kommer från matklubben.se

 
 

Vegansk kladdkaka

 
 Jag erkänner - jag trodde att kakan skulle bli jätteäcklig. Jag har provat att baka kladdkaka utan ägg och mjölkprotein förut och den var förfärlig, men den här blev både saftig och chokladigt god!!!
 
 
3 dl mjöl
125 g margarin
2 dl strösocker
2 dl Oatly iMat grädde (fast jag använde sojagrädde)
1,5 dl kakao
50 g hackad mörk choklad (kom ihåg att den ska vara mjölkfri)
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ströbröd och margarin till formen (mjölkfritt förstås)
 
 
GÖR SÅ HÄR: Sätt på ugnen på 175° Smörj en form (ca 20cm i diameter) med margarin och bröa den med strödbröd. Mät/väg upp alla torra ingredienser i en bunke. Hacka chokladen och blanda detta med de torra ingredienserna Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen. Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en smet. Grädda mitt i ugnen på 175° i 15-18 minuter. Observera att detta endast är en riktlinje, hur pass länge den ska stå inne skiljer sig från en ugn till en annan. Låt kakan svalna och toppa med färska bär och pudra över lite florsocker.
 
 
Receptet kommer från: vegoteket.se
 
 
Mina elever fikar i min trädgård! <3
 

RSS 2.0