Lady Dinah's Cat Emporium i London
đ»đ»đ»đ»đ»
Cheesecake med pÄskkÀnsla
Â
Â
Â
Â
1 paket Philadelphiaost (200 gram)
ca 10 digestivekex
3 Àgg (spara ett halvt Àggskal till dekoration)
3 dl vispgrÀdde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 10 digestivekex
3 Àgg (spara ett halvt Àggskal till dekoration)
3 dl vispgrÀdde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
grön karamellfĂ€rgÂ
torkade hallon (eller annat strössel) till dekoration
nÄgra marsipankycklingar
Gör sÄ hÀr:
1. Smörj en pajform (med löstagbar botten) med lite smör. Smula i 4-5 digestivekex. Ta fram 3 bunkar.Â
2. I bunke 1 blandar du Àggulorna med Philadelphiaosten, strösockret, florsockret och vaniljsockret.
3. I bunke tvÄ vispar du Àggvitorna.
4. I bunke tre vispar du grÀdden.
5. Blanda innehĂ„llet frĂ„n alla tre bunkarna till en enda smet. Ta bort en fjĂ€rdedel av smeten och fĂ€rga den grön. HĂ€ll den ofĂ€rgade smeten i pajformen och avsluta med den gröna smeten högst upp. Placera Ă€ggskalet i mitten och strö runt lite torkade hallon.Â
6. StÀll kakan i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund före servering och placera marsipankycklingarna runt Àggskalet. Glad pÄsk!
Â
Â
Â
Â
Â
Frukt och bÀr med bÀsta tillbehören!
Allsköns frukter och bÀr tillsammans med mascarponekrÀm, vit chokladkrÀm och basilikasocker!
Â
Mascarpone med honung och kardemumma:
250 ml mascarpone
2 tsk kardemumma
2 nypor vaniljpulver
4-5 tsk honung (smaka av hur söt du vill ha den)
en nypa farinsocker
(Receptet kommer frÄn: www.ragazze.se)
Â
Vit chokladkrÀm:
50 gram vit choklad
1 msk smör
100 gram naturell fÀrskost
(1 1/2 msk florsocker - fungerar Àven utan florsocker)
SmÀlt vit choklad och smör över ett vattenbad eller pÄ lÄg effekt i mikron. Vispa samman
med fÀrskosten och blanda sedan ner florsockret. Vispa till en jÀmn smet.
Â
Â
Basilikasocker:
Mixa bladen frÄn en kruka basilika med 1/2-1 dl strösocker.
Â
Â
Â
Pressa fÀrsk lime över frukten och bÀren och servera med
basilikasockret och vit choklad- och mascarponekrÀmen!
Â
Â
Â
Â