Lucka 3 - choklad- och pistagenötskakor


40-50 st beroende på hur stora du vill ha dem

30 gram pistagenötter (hälften blandas i degen, hälften rullar du degen i innan den gräddas)

75 gram smör

½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 msk ljus sirap

1½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

~

Gör så här:

1. Grovhacka hälften av nötterna och finhacka den andra hälften. Vispa socker, rumsvarmt smör, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och de grovhackade nötterna.

2. Dela degen i två delar och forma dem till ca 30 cm långa fyrkantiga rullar. Rulla längderna i de finhackadenötterna. Linda in rullarna i plastfolie och låt dem vila i kylen i minst 1 timme. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Dekorera gärna kakorna med strössel eller bitar av pistagenötter.

3. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna några minuter på plåten och sedan vidare på galler.

~
Receptet kommer från imittkok.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0