Lucka 3 - choklad- och pistagenötskakor
40-50 st beroende på hur stora du vill ha dem
30 gram pistagenötter (hälften blandas i degen, hälften rullar du degen i innan den gräddas)
75 gram smör
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
~
Gör så här:
1. Grovhacka hälften av nötterna och finhacka den andra hälften. Vispa socker, rumsvarmt smör, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och de grovhackade nötterna.
2. Dela degen i två delar och forma dem till ca 30 cm långa fyrkantiga rullar. Rulla längderna i de finhackadenötterna. Linda in rullarna i plastfolie och låt dem vila i kylen i minst 1 timme. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Dekorera gärna kakorna med strössel eller bitar av pistagenötter.
3. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna några minuter på plåten och sedan vidare på galler.