Birthday Cupcake
slide show

Pekanbrownies



12 st

125 gram mörk choklad
175 gram smör
5 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
125 gram pekannötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn). Smörj en form som är 33x23 cm (hellre lite större än mindre).
2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en rymlig kastrull tillsammans med smöret. Smält på svag värme under omrörning och ta därefter av kastrullen från värmen.
3. Tillsätt sockret i chokladsmeten och rör tills det löst sig. Rör i äggen och därefter mjölet, vaniljsockret och pekannötterna. Bred ut smeten jämnt i formen.
3. Grädda 20-25 minuter eller tills ytan är hård och blank. Ställ hela formen på galler för att svalna. Skär i bitar och servera med vispad grädde eller glass.


Lättgjorda och suveränt goda och mäktiga brownies som gör sig extra bra till en klick nyvispad grädde. Ingen hälsokostkaka för figuren precis, men om du använder ekologiska och rättvisemärkta ingredienser känns det ju rätt bra ändå! =)  Jag använde dock en för liten form, vilket ledde till att kakorna blev onödigt kladdiga och svåra att skära och flytta från formen. Men smaken var det inget fel på! Jag gissar att de här kakorna är goda lite lätt frysta, så de som inte gick åt direkt ställde jag i frysen. Något att se fram emot!

Receptet är taget från "Massor av kakor", Tukan förlag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0