Birthday Cupcake
slide show

Äppelrutor med kardemumma



ca 24 st

100 gram rumsvarmt smör
3 dl rörsocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

Fyllning:
300 gram rumsvarmt smör
3 dl rörsocker
4 1/2 dl havregryn
3 msk nystött (eller 5 msk malen) kardemumma

Äppelröra:
50 gram smör
1/2 dl rörsocker
2 msk rörsockersirap
2 tsk kanel
2-4 äpplen (beroende på storlek)



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader (200 grader för varmluftsugn). Rör smör och socker vitt i en bunke. (Fast jag brukar mosa ihop det med händerna.)
2. Blanda ner mjölk, ägg och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
3. Fördela degen jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30-40 cm.
4. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Dela eventuellt skivorna mitt itu på tvären. Blanda smör, socker, sirap och kanel i en kastrull och låt äppelskivorna puttra i röran på låg värme i 5-10 minuter. Låt svalna så att äppelskivorna går att hantera med händerna.
5. Blanda ingredienserna till fyllningen och klicka ut den på degen i långpannan. Det görs enklast med händerna. Tryck ner äppelskivorna i fyllningen i långpannan.
6. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
De här rutorna går att äta rakt upp och ner som de är, men de fungerar också ljumma tillsammans med en klick vaniljsås!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0