Birthday Cupcake
slide show

Kärleksmums

ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

 

150 gram smör

2 st ägg

3 dl strösocker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1,5 dl mjölk

4,5 dl vetemjöl

 

Glasyr:

50 gram smör

3 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

(Gör gärna dubbel sats!)

 

Garnering:

1-2 dl kokosflingor (ev.färgade med karamellfärg)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader (200 grader om du har varmluftsugn). Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt svalna.

3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.

6. Vispa snabbt ihop med elvisp.

7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

9. Häll och bred ut smeten i formen.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.

11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

12. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.

13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.

14. Vispa till en jämn smet.

15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.

 

Inget nytt precis - alla har vi väl ätit dem förut. Kärt barn har många namn: kärleksmums, mockarutor, snoddas, dagiskakor. Egentligen hör de inte till mina absoluta favoriter eftersom jag inte är så förtjust i sockerkaka, men med dubbel dos glasyr på toppen blir de helt okej!

Receptet kommer från www.recepten.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0