Birthday Cupcake
slide show

Lemon bars


20-24 st

 

Till botten:

ca 100 g osaltat rumstempererat smör

0,7 dl florsocker

2,8 dl mjöl

1/8 tsk salt

 

Mixa smöret och florsockret till ett krämigt fluff. Rör i mjöl och salt. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en form, ca 28x20 cm. Baka i ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i ca 20 min eller tills den blivit ljusbrun.

 

Fyllning:

2,8 dl socker

2 stora ägg

80 ml färskpressad citron (ca 2 stora)

1 msk rivet citronskal

2 msk mjöl

 

Mixa sockret och äggen krämiga. Rör i citronsaft och skal, sikta sedan i mjölet. Häll smeten över den färdiga bottnen och baka i ca 20 min till i ugnen, tills fyllningen stelnat på toppen. Ta ut och låt svalna. Pudra med florsocker och skär sedan i bitar.

~

Kakfatets fräschaste lilla kaka! Ett friskt och aningen syrligt inslag som man bara vill ha mer av.

~

 

Receptet kommer från http://johannaaw.blogspot.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0