Lemon bars
20-24 st
Till botten:
ca 100 g osaltat rumstempererat smör
0,7 dl florsocker
2,8 dl mjöl
1/8 tsk salt
Mixa smöret och florsockret till ett krämigt fluff. Rör i mjöl och salt. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en form, ca 28x20 cm. Baka i ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i ca 20 min eller tills den blivit ljusbrun.
Fyllning:
2,8 dl socker
2 stora ägg
80 ml färskpressad citron (ca 2 stora)
1 msk rivet citronskal
2 msk mjöl
Mixa sockret och äggen krämiga. Rör i citronsaft och skal, sikta sedan i mjölet. Häll smeten över den färdiga bottnen och baka i ca 20 min till i ugnen, tills fyllningen stelnat på toppen. Ta ut och låt svalna. Pudra med florsocker och skär sedan i bitar.
~
Kakfatets fräschaste lilla kaka! Ett friskt och aningen syrligt inslag som man bara vill ha mer av.
~
Receptet kommer från http://johannaaw.blogspot.com