Snabbaste hallonrutorna...
...här bakade på blått hallonsocker - därav den märkliga nyansen!
12 stora bitar
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 liter hallon (djupfrysta fungerar om du inte har färska)
1/2 dl strösocker
100 gram smör
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet. Bred ut smeten i en form, ca 35-25 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Fördela bären över hela smeten. Djupfrysta bär behöver inte tinas. Strö över socker och täck med tunt hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader (175 grader i varmluftsugn). Känn med en sticka, kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när den är färdiggräddad. Låt svalna. Skär i rutor. Pudra gärna över lite florsocker före servering.
Nej, jag har inte tänkt gratinera kakorna med ost! Jag har hyvlat smörskivor som jag har
lagt ovanpå kakan. De smälter in i kakan under gräddningen.
Det här sockret med hallonsmak köpte jag på en "godisfabrik" i en by i Frankrike.
Jag har inte hittat någon liknande produkt i Sverige.
Receptet kommer ur tidningen "Hemmets Baka" april 2012