Ljusa hasselnötsrutor
24 st
200 gram smält smör
50 gram hackad vit choklad
2 ägg
3 dl ljust muskovadosocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram hackade hasselnötter
~
Smält smöret och blanda i chokladen så att den smälter. Låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll slutligen i smör- och chokladsmeten. Blanda allt och häll smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm. Strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn) i ca 10 minuter. Se till att kakan inte blir bränd. Låt svalna lite innan du skär den i bitar.
~
Jag hade tänkt prova att baka en kaka helt utan choklad, men när jag hoppat över kakao kunde jag ändå inte låta bli att blanda i lite vit choklad. Choklad är helt enkelt för gott för att utelämnas!
~
