Pistagebrownies
20 st
150 gram mörk choklad
175 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
1-2 dl skalade pistagenötter
Topping:
florsocker
50 gram mörk eller vit choklad
10 jordgubbar
Gör så här:
Smält chokladen. Låt svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Hacka pistagenötterna grovt. Rör ner mjölblandning, nötter och den smälta chokladen i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form, ca 20X30 cm.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn). Låt stå till nästa dag.
Skär i rutor. Sikta över lite florsocker. Smält chokladen och dela jordgubbarna. Doppa dem i choklad och lägg dem på kakorna som garnering.
Jag föredrar egentligen kladdiga chokladkakor, men den här är god trots att den inte är kladdig. Den smälta chokladen ger en fyllig smak. Jag gissar att den även fungerar bra ihop med en klick vispad grädde!
Receptet kommer från tidningen: "Hemmets Baka" april 2012