Farinsnittar med kardemumma

ca 30 bitar
Kaka
4 dl strösocker
400 g smör eller margarin
7 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker+1 msk mald kardemumma (mina tillsatser till originalreceptet)
Farintopping
200 g smör eller margarin
2 msk ljus sirap
3/4 dl vatten
4 dl farinsocker
200 g kokosflingor
1 msk vaniljsocker
Rör socker och matfett lätt och luftigt. Tillsätt övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i smord eller bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i ca 20 minuter.
Tag ut kakan ur ugnen och låt vila medan toppingen görs. Sjud upp margarin, sirap och vatten. Tillsätt farinsocker, kokosflingor och vaniljsocker. Bred toppingen över kakan och baka i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna i långpannan innan den stjälps upp och skärs i plattor.
Receptet kommer från Dansukker.se och heter Farinsnittar.
Jag gillar ju egentligen inte bakpulverbaserade kakor, men med kardemumma i smeten blev den här jättegod! Toppingen är fantastisk god och gör att kakan snarare blir karamellig än torr. Prova!
