Birthday Cupcake
slide show

Enkel kladdkaka

90 gram smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).
2. Smält smöret.
3. Vispa samman äggen och sockret.
4. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
5. Rör ner det smälta smöret i smeten.
6. Häll smeten i en smord och bröad eller mjölad sockerkaksform med löstagbar botten.
7. Grädda kakan långt ner i ugnen i 20-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Personligen föredrar jag 20 minuter, för då är den riktigt "smetig" i mitten.
8. Tag ut och låt svalna. Servera den med vispad grädde.


Kakan är lika god ljummen som kall. Observera att det inte går att ta ur kakan ur formen, eftersom den är så kladdig. Därför är det en bra idé att baka den i en form med löstagbar botten.
Variera gärna receptet genom att blanda i hackad choklad eller nötter i smeten, eller genom att trycka i dumlekola eller dajmbitar i kakan innan du placerar den i ugnen. Det går också bra att riva över choklad när kakan tas ut ur ugnen. När chokladen smälter kan du breda ut den över kakan och dekorera med vackert strössel.
Om du bakar till ett barnkalas kan du färga den vispade grädden med karamellfärg. Om du har tröttnat på mataffärens vanliga kulörer, kan du beställa hem nya spännande karamellfärger via länkarna jag tipsar om här på bloggen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0