Birthday Cupcake
slide show

Godiscookies

ca 15-20 st

125 gram rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1/2 dl farinsocker strö (inte det fuktiga farinet i påse)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker (eller 3/4 tsk vaniljpulver)
1/2 tsk bikarbonat
2 3/4 dl vetemjöl
10 dumlekolor
50 gram vit choklad
1/2 dl hasselnötter (=ca 30 gram)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader för varmluftsugn). Rör ihop smör och strö-, flor- och farinsocker. Använd elvisp eller händerna.
2. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Blanda vaniljsocker, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner det i smörblandningen.
3. Hacka dumlekolorna och blanda bitarna med lite florsocker, så att de inte klumpar ihop sig. Hacka sedan den vita chokladen och hasselnötterna. Häll ner dumlekolor, choklad och nötter i smeten och blanda väl. Nu kan det vara idé att placera smeten i kylen ett tag, om den är för varm och kladdig.
4. Rulla 15-20 bollar och lägg dem glest på bakplåtspapper på plåtar. Dekorera bollarna med strössel eller godisbitar. OBS! Det kan vara idé att smörja och "mjöla" bakplåtspappret något, eftersom dumlekolorna gärna fastnar i pappret. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
5. Ta ut och låt svalna på plåtarna innan du försiktigt petar bort dem med en stekspade.




En suveränt god och godislik kaka, som går att variera hur mycket som helst. Kakorna blir ganska "segmjuka", även då de har svalnat. De ser kanske inte mycket ut för världen, men alla godisälskare bör smaka dem!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0