Birthday Cupcake
slide show

Nötcookies muscovado

 

ca 45 st

200 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rörsocker (eller strösocker)
2 medelstora ägg 
1 tsk bakpulver
1 krm salt
4 1/2 dl vetemjöl
2 dl fiberhavregryn
100 gram rostade och hackade nötter av valfritt slag (blanda gärna)
200 gram hackad vit choklad
20-30 pekannötter att dekorera med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn).
2. Rosta nötterna i ugnen i 5-10 minuter (håll koll så att de inte bränns).
3. Vispa smör, muscovado- och rörsocker krämigt. Vispa ner äggen i smeten.
4. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det i smörsockersmeten. Blanda i havregrynen och rör om.
5. Hacka de rostade nötterna och chokladen och rör ner allting i smeten. (Låt smeten stå en stund i kylen om den är för kletig. Om degen är för kladdig trots att den stått i kylen, kan du prova att ha i ytterligare 1/2 dl vetemjöl.)
6. Rulla 45 bollar och lägg dem glest på bakplåtspapper på plåtar. Tryck i en halvpekannöt i varje boll. Dekorera eventuellt med strössel.
7. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.


De här kakorna blir inte så söta (till smaken alltså), så de kan vara bra att varva med på ett kakfat fyllt med söta cookies. Godast blir de om du blandar olika sorters nötter. Kakorna på bilden innehåller hasselnötter, mandlar, valnötter, paranötter samt pekannötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0