Birthday Cupcake
slide show

Stinas kråketårta



Kråketårta - här som doptårta när min systerdotter döptes!

4 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
125 gram choklad
150 gram smör
400 gram mandelmassa
75 gram valnötter

Gör så här:
1. Börja med att göra chokladsmeten som ska ligga mellan och ovanpå tårtbottnarna. Blanda 4 äggulor, 1 1/2 dl strösocker och 1 dl vispgrädde och sjud försiktigt i en tjockbottnad kastrull. När smeten har tjocknat bryter du i 125 gram choklad och rör om. Klicka sedan i 150 gram smör och rör om tills det har blandats ordentligt. Låt kallna.
2. Gör nu tårtbottnarna. Riv 400 gram mandelmassa. Hacka 75 gram valnötter och blanda dem med mandelmassan. Vispa 4 äggvitor och vänd ner dem i mandelmassan. Placera bakplåtspapper på två plåtar. Bred ut smeten i två stora rundlar på bakplåtspapper - en rundel per plåt. I vanlig ugn: grädda i 175 grader i 8 minuter. Byt sedan plats på plåtarna och grädda i ytterligare 8 minuter. I varmluftsugn: grädda i 160 grader i 16 minuter.
3. När bottnarna har svalnat brer du ut hälften av chokladsmeten mellan dem, och resten ovanpå. Gör fina mönster i chokladen, sikta över lite kakao och dekorera med strössel, nötter eller godis.
4. Servera tårtan med vispad grädde.

Den här tårtan kan med fördel stå i frysen en stund innan den serveras, eftersom den är som godast kall. Evetuellt kan du vänta med att dekorera den tills den tas ut ur kylen/frysen. Den är otroligt söt och mäktig, så egentligen räcker en liten bit, men eftersom den är så god äter man gärna både två och tre bitar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0