Birthday Cupcake
slide show

Vitlöksmuffins

12 st

knappt 150 gram smält smör
4 ägg
1 1/2 msk socker
knappt 3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 gram riven lagrad ost
pinjenötter och/eller flingsalt till garnering

Gör så här:
1. Smält smöret och pressa i vitlöksklyftorna.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och vispa till en jämn smet.
4. Blanda i smör- och vitlöksblandningen och slutligen den rivna osten.
5. Klicka smeten i en muffinsplåt med plats för 12 muffins, eller i 12 bakformar.
6. Strö över pinjenötter och/eller flingsalt.
7. Grädda i 200 grader (175 grader för varmluftsugn) i ca 12 minuter eller tills muffinsen fått fin färg och är genomgräddade.

Nygräddade vitlöksmuffins är väldigt enkla att göra och är supergoda till det mesta i matväg. De passar lika bra till soppa som till grillat, eller kanske istället för bröd på en buffé - eller varför inte som drinktilltugg?
Variera dem gärna genom att blanda i hackade oliver eller soltorkade tomater.
Godast är de om de äts medan de fortfarande är ljumma, men de är faktiskt riktigt goda när de har svalnat också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0