Gräddig färskost
1 liter filmjölk
1½-2 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
Gör så här:
Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
Slå vätskan i en kökshandduk som du lägger i ett durkslag, eller i ett kaffefilter, och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
Finhackade soltorkade tomater
Nymalen svartpeppar
~
Gör din egen favoritost! Det är roligt att prova sig fram med olika smaksättningar. Dela gärna ostmassan i 3-4 olika skålar och ge alla olika smak.
~
Receptet kommer från matklubben.se
Kommentarer
Trackback