Birthday Cupcake
slide show

Mjölkchokladsnittar

Ca 14 st

175 gram rumsvarmt smör

½ dl strösocker

½ dl ljust muskovadosocker (öppnad påse förvaras i kylen)

3 msk sirap gjord på rörsocker (finns i de stora matbutikerna)

5 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

150 gram mjölkchoklad, hackad i stora bitar

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluft). Rör smör och alla socker pösigt. Antingen använder du degkrokar, eller så mosar du helt enkelt ingredienserna grundligt med händerna. Tillsätt sirapen och sedan alla övriga ingredienser på en gång.

2. Knåda degen med händerna och forma en lång rulle. Degen är ganska tjock och man måste krama den samtidigt som man formar rullen. Ge inte upp om den faller isär! Det är bara att börja om. Det behöver inte bli en fin rulle. Gör den ungefär lika lång som plåten och lägg den på ett bakplåtspapper.  Tryck ner degen något med fingrarna.

3. Grädda längden mitt i ugnen i 20-25 minuter. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den känns fast när man trycker lätt på den. Det är viktigt att inte övergrädda kakorna.

4.  Låt längden svalna i ca 5 minuter och skär den sedan i breda bitar, ca 3 cm, lite på diagonalen. Låt kakorna svalna på plåten.

 

Ett tips är att göra dubbelsats, för de här kakorna går åt väldigt snabbt! Kakorna liknar biscotti, men de smälter i munnen, vilket brukar vara en angenäm överraskning första gången man smakar dem.

Om du inte har så kallad mjölkchoklad hemma, så går det faktiskt bra att fuska med blockchoklad också. Jag brukar blanda mörk, ljus och vit choklad.

Se till att muskovadosockret förvaras i kylen när du har öppnat påsen, annars blir det stenhårt och väldigt svårt att använda.

 

Grundreceptet är taget ur tidningen ”Hembakat” 2/2010.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0